Om

KunstnerenHimmel og hav – min fascination

Inspireret af det evigt foranderlige hav og den lige så omskiftelige himmel, udtrykker jeg mig i farver og former.

Skibene, havet og den nordfynske kyst, har altid været mit fristed.

Hvilket held det dog er, at jeg er født i dette ø-rige med de årtusind gamle traditioner for at lade sig bære af sted på bølgerne, søge nye horisonter – og vende beriget hjem. Hvor vikingerne hjembragte guld og sølv fra deres togter, bliver jeg mere beriget på det åndelige plan.

Havet kan være blidt, det kan vise tænder og demonstrere sine kræfter, og dets farve skifter ofte fra minut til minut. Men det er evigt insisterende på at være nøjagtig, som det er. På samme måde forsøger jeg at slippe kontrollen og lade farverne flyde på lærredet ud fra mine oplevelser.

Jeg er autodidakt og har holdt fast i min barndoms og ungdoms fryd: At tegne, male, ja, bare udtrykke mig i former og farver, med hav og himmel som inspiration.

Jeg arbejder primært med akryl på lærred, men i perioder har tegning med bly og kul også en stor plads i min kunst.

Jeg kaster mig gerne ind i nye initiativer, der kan åbne nye kunst-vinkler i min billedkunst og tilføre nye ideer og elementer ind i mit udtryk. Ved søgning af nye fællesskaber åbner jeg for en proces af udvikling i mit kunstneriske udtryk – processen er i gang – men jeg er også særdeles optaget af, af det skal fortsætte, præcis i overensstemmelse med min fascination af himmel og havets STORE vidder.

Min kunst efterspørger en større grad af fordybelse i processen, så der bliver plads til dybe følelser og respekt omkring mig selv og fortsat udvikler friheden i mit kunstneriske ståsted. Et ståsted der rækker udenfor Nordfyn og inkluderer livets foranderlige følelser og værdier.

Jeg søger løbende inspiration via kurser og tværfaglige samarbejder. Bl.a. gennem medlemskab af Kunstgruppen, DeNordfynske, Pakhuset Faaborg og Annes Atelier. Jeg har fået værker antage på censurerede udstillinger og udstiller på kunstmesser rundt i landet.

Jeg inspireres af kunstnere som f.eks. Tuners tyste udtryk og Picassos farver og dynamik. Picasso har udtalt de klog ord: “Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen”.

Kurser:

2017: Ærø Kunsthøjskole, kunstner Maria Wæhrens http://mariawaehrens.dk/ 

2016 – nu: Indigo Richards, billedkunstner – http://indigo-r.dk/

2014 – 2015: Ingrid Duch, billedkunstner

2013: Frank Fenriz, billedhugger

2012: Århus Kunstakademi, billedkunstner Annette Fausø

2010 – 2011: Tegning ved billedkunstner B.C. Meibom

2010: Bo Johansen, kunstner

2009 – 2011: Croquistegning, Grafisk Værksted, Odense

2009: Annette Fuhr, billedkunstner

2008:Solvejg Refslund, billedkunstner

2005 – 2009: Lisbeth Krag Olsen, billedhugger